De ce fotografia…

Ne căutăm drumul în viață și de cele mai multe ori îl găsim foarte greu sau foarte târziu. Plutim adormiți pe cărările acestei lumi doar pentru a mai adăuga o zi la calendarul nostru. Ne dăm seama că a mai trecut o zi banală în care am făcut aceleași lucruri fără a avea o satisfacție deosebită. Am uitat și să prețuim viața, să ne bucurăm de fiecare fulg de nea, de fiecare licărire de soare, doar pentru că ne-am lăsat conduși de preocupări nesemnificative de cele mai multe ori.

Dar când descoperi cu adevărat ceea ce îți face sufletul să zburde în fiecare zi, ești un om câștigat. Și da fotografia ne face să zburde sufletul. Oamenii sunt frumoși, toți, și la fizic și la suflet. E datoria noastră a fotografilor să vă arătăm asta. Ce poate fi mai minunat decât a vedea oameni împliniți, oameni care-și unesc destinele și își jură dragoste eternă? Iar noi ca fotografi avem privilegiul de a-i însoți în cea mai importantă zi din aventura lor.

Cred că este unul dintre cele mai plăcute job-uri, dacă îl pot numi așa. Mediul de lucru e unul plăcut, ești într-o continuă cunoaștere și evoluție. Te cunoști pe tine însuți și cunoști oameni noi. Mulți, din toate categoriile sociale, cu toate tipurile de temperamente. Oameni lângă care simți că ai trăit dintotdeauna sau de lângă care nu mai vrei să pleci. Zâmbești alături de ei și de cele mai multe ori trăiești emoțiile pe care le trăiesc și ei. E emoționant și surprinzător cum îți dau lacrimile la unele cuvinte rostite de staroste în ziua nunții, cuvinte puse la locul lor care trezesc în tine amintiri frumoase.

Atenția, concentrarea pe acțiune, creativitatea sunt cele mai de preț atu-uri pentru un fotograf. Și nu suntem perfecți… dar nu ne permitem sa greșim. De aceea urmărim fiecare gest, mișcare, cuvânt pentru a fi acolo. Da, fotografia e o oportunitate de a trăi în prezent, acum și aici. Nu în trecut cu amintirile, nici în viitor cu planurile fără sfârșit. Când fotografiezi ești conectat la lumea reală în totalitate. E o binecuvântare să fii ales de către viitorii miri pentru a le concretiza amintirile. A uita e omenesc, dar fotografia va rămâne mereu o piedică în calea uitării. De aceea fotografia e o arta, neprețuită. Inventivitatea, imaginația și talentul sunt reunite într-un singur cuvânt: fotografie. Iubim fotografia pentru că ne permite să ne afirmăm, să creăm și să ne bucurăm mai apoi de aprecierea celorlalți.

Fotografia te înalță și-ți dă ocazia să fii unic, să trăiești așa cum îți place, să fii tu propriul tău conducător. În acest domeniu ești singurul stăpân, fără influențe subiective, fără intrigi, faci totul cum îți place și numai ce dorești.  

De ce fotografie… pentru că iubim frumosul, viața și merităm fericirea divină…

                                                                                                                                                                                                                      Cristina și Stelian, fotografi de nuntă                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
  —un cadru-o emotie-o amintire—
Hit enter to search or ESC to close
× Scrie-mi aici!